Ékszerek gondozása

Pár okos tanács, hogy a nagy becsben tartott ékszer sokáig szolgálja Önt:
 
Ezüstékszer esetében lehetőleg ne tartsuk szabad levegőn azt mivel az ezüst a levegőben lévő kénnel reakcióba lép (fekete elszíneződés) és előbb elszíneződik, később vastag fekete réteg alakul ki (ezüst szulfid), melyet már otthon eltávolítani lehetetlen. Zárt ékszertartó doboz vagy nem éppen elegáns módon, de a simitózáras zacskó is megfelelő lehet.
 
Soha ne tisztítsuk agressziv fémtisztitó vegyszerrel vagy mikroszemcsés súrolóanyaggal. Utóbbi a felületen hajszálkarcokat okoz ami elveszi az ékszer fényét, nem utolsó sorban gyorsabban megtapad benne a szennyeződés és az újabb elszíneződés. Vegyünk szakboltban vagy ötvösnél impregnált tisztítókendőt, és időközönként kíméletesen simítsuk át vele. Igény esetén be lehet tőlem is szerezni ilyen speciális kendőt.
 
A láncokat ékszertisztító folyadékba mártsuk, majd alaposan öblítsük le. Köves vagy gyöngyös ékszert ilyen folyadékba tenni tilos! Kerülendő még az antikolt ékszerek fürdetése is, mivel az a mesterséges patinát is eltávolítja.
 
Termálvizes fürdő kerülendő!
 
A fa vagy bőrbetétes ékszerek fokozottan vízérzékenyek ne fürödjünk benne.
 
A gyöngy természetes anyag mérsékelten vízálló, ha lehet tartósan ne érje víz. Mivel a gyöngy ékszerek többsége ragasztott, itt a ragasztás is meglazulhat.
 
 
    
Weboldal készítés, szerkesztés | Webbolt bérlés - Sikeres webboltok | Domain regisztráció és tárhely szolgáltatás
Design by studio7designs